Basescu propune un moratoriu parlamentar. Ponta o vrea ca ostatica pe Roberta.

Data publicarii: 10-11-2010 | Politica
Presedintele Traian Basescu le-a cerut, ieri, partidelor parlamentare un moratoriu, perioada in care sa fie aprobate legile necesare continuarii acordului cu FMI. Basescu s-a adresat Parlamentului in fata unei sali de plen mai mult de jumatate goale, pe care pedelistii incercasera fara succes sa o populeze, astfel incat sa nu frapeze absenta Opozitiei. Mai multi senatori si deputati democrat-liberali s-au rasfirat in zona in care stau de obicei PSD si PNL, dar efectul a fost invers celui scontat, aula Parlamentului dand senzatia ca este si mai goala.

Basescu a avut un discurs de doar 15 minute, spre deosebire de celelalte mesaje adresate forului legislativ, care se intindeau pe durata a o ora. Nici n-a mai fost timp de aplauzele cu care pedelistii il gratulau de obicei pe seful statului, de fiecare data cand venea in Parlament.

O luna si jumatate de moratoriu

Basescu a venit cu mesajul clar: batalia politica trebuie sa inceteze si toate partidele trebuie sa puna umarul la adoptarea celor trei legi - a pensiilor, a salarizarii unitare si a bugetului - necesare continuarii acordului cu FMI.

 

citeste mai mult: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: