CSSPP: Alegerea fondului de pensii private obligatorii se face in primele patru luni de la angajare

Data publicarii: 11-11-2010 | HR/Cariere
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) recomanda tinerilor sa aleaga ei insisi un fond de pensii administrat privat, chiar in primele patru luni de la angajare, daca nu vor sa fie repartizati de un computer, in mod aleator, a declarat, miercuri, la o intalnire cu studentii Politehnicii din Bucuresti, Mircea Oancea, presedintele CSSPP.

'Alegerea fondului de pensii private este o decizie libera a fiecarui viitor aderent la sistem si pentru a veni in sprijinul tinerilor, CSSPP a demarat o campanie de informare publica privind drepturile si obligatiile participantilor pentru ca acestia sa poata aprecia nevoile, riscurile si oportunitatile, sa inteleaga corect conceptul de pensie privata', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele CSSPP.

Mircea Oancea a aratat ca intalnirea cu studentii de la Politehnica este a doua din cadrul campaniei de informare publica, dupa cea de luna trecuta , de la ASE.

'Avem in plan sa organizam asemenea seminarii in fiecare luna, pana in iunie anul viitor, in toate universitatile din Bucuresti si din tara, in Iasi, Cluj-Napoca si nu numai. De pilda, in prima decada a lui decembrie ne vom intalni cu studentii Universitatii Hyperion din Bucuresti', a precizat presedintele CSSPP.

Acesta a adaugat ca intalnirile din mediul universitar au, toate, ca tema 'Pensia privata, o decizie tanara', fiind vorba despre alegerea unui fond de pensii private inca din momentul primei angajari.

Dupa seminariile adresate cu preponderenta tinerilor din mediul universitar, din 2011, seminariile de educatie financiara se vor desfasura si in companiile mari, cu multi angajati, in consilii judetene, in primarii mari, acolo unde exista persoane interesate sa participe la sistemul de pensii administrate private sau, in cazul Pilonului II, sunt obligate, prin lege sa o faca.

In anul viitor, CSSPP spera sa aiba alaturi Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APPR), prin specialisti si sustinere financiara.

Miercuri, CSSPP impreuna cu Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) a organizat un seminar de informare si educatie financiara. Totodata, studentii au aflat despre posibilitatile de formare si training in cadrul fondurilor de pensii private.
Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: