Basescu, catre bancheri: Ati devenit prea restrictivi. Deschideti punga macar pentru IMM-uri

Data publicarii: 11-11-2010 | Finante-Banci
Prezent la Conferinta Parteneriat pentru Crestere Economica in 2011, presedintele Traian Basescu a dat o adevarata lectie de economie bancherilor. Dupa ce le-a atras atentia ca, in ciuda avertismentelor date de Guvernator, au exagerat cu creditele "cu buletinul", recuperarea banilor de la populatie fiind, in prezent, o reala problema, Basescu a cerut bancherilor sa deschida punga "macar pentru IMM-uri".
Basescu, catre banci: De la cei carora le-ati dat credite cu buletinul, nu stiu daca veti mai lua banii inapoi

"Ceea ce vad in lume imi arata ca visul cresterii bazat pe consum trebuie sa fie mai putin pregnant in realitatea actiunii guvernamentale. Crestereile temeinice trebuie sa se bazeze pe investitii. Acesta a si fost unul din argumentele din discutiile purtate cu FMI. Am avut experienta cresterii economice bazata pe stimularea excesiva a consumului, in 2007-2008. Rezultatul a fost o prabusire din varful muntelui, in 2009", a spus Traian Basescu.

Totodata, dupa ce le-a atras atentia ca, in ciuda avertismentelor date de Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au exagerat cu creditele "cu buletinul", recuperarea banilor de la populatie fiind, in prezent, o reala problema, Basescu a cerut bancherilor sa deschida punga "macar pentru IMM-uri".

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: