Hagiu (FORT): Anul acesta nu vor fi obligatorii anvelopele de iarna

Data publicarii: 12-11-2010 | Auto
Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat joi. la iesirea de la discutiile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, ca obligativitatea echiparii masinilor cu anvelope de iarna nu va fi aplicata din acest an, ci incepand de anul viitor.

"Obligativitatea anvelopelor de iarna nu va fi aplicata in intervalul 1 noiembrie 2010-31 martie 2011, acestea fiind necesare doar in conditii meteo nefavorabile. Astfel, daca se va intampla un blocaj sau se vor produce pagube din cauza faptului ca masinile nu sunt echipate corespunzator pentru iarna, atunci soferii vor suporta o amenda de 2.000 de lei", a declarat Hagiu.

La randul sau, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu, a  declarat ca ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a tinut cont si de solicitarile transportatorilor, urmand sa retraga de pe site-ul ministerului ordonanta privind obligativitatea anvelopelor de iarna. Acesta a mai spus ca transportatorii au cerut ca CNADNR sa aiba o mai mare responsabilitate in privinta deszapezirilor.

"Un fapt important realizat in cadrul acestor discutii a fost acela ca patronatele vor avea reprezentanti in comandamentul de iarna. Totodata, am reusit sa ajungem la o intelegere si in privinta unui control unic in trafic al transportatorilor, urmand ca acest lucru sa fie stabilit in ianuarie-februarie 2011", a afirmat Vasile Stefanescu.

Ministerului Transporturilor a elaborat un proiect de OUG potrivit caruia soferii de autoturisme si camioane vor fi obligati sa utilizeze anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie. Totodata, autovehiculele vor trebui sa aiba montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate atunci cand circula pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: