Traian Basescu despre cresterea economica: Sunt optimist, desi m-am fript in 2009

Data publicarii: 12-11-2010 | Economie

Presedintele Traian Basescu s-a declarat, joi, optimist in legatura cu posibilitatea ca in anul 2011 Romania sa treaca pe crestere economica in jurul a 1,5% din PIB, insa a recunoscut ca in anul 2009 s-a inselat in privinta performantelor.

"Personal, sunt optimist, desi m-am fript cu optimismul asta in 2009, cand in primele zile de dupa formarea Guvernului, decembrie 2009, speram ca vom avea crestere economica, iar pe 12 ianuarie alergam la Bruxelles. Cred ca putem avea incredere in evaluarile Fondului si ale Uniunii Europene. Ati vazut si ultima evaluare a Uniunii, care confirma crestere de 1,5% pentru anul viitor. Si confirma si scaderea de anul acesta de minus 2 sau minus 1,9", a spus presedintele, la un forum pe teme economice.

El a subliniat ca ar fi multumit si cu o crestere economica de doar 1% in anul 2011, daca aceasta s-ar baza pe investitii si nu pe consum.

"Voi incerca sa conving Guvernul ca nu orice crestere economica este buna, ci o crestere bazata in primul rand pe investitii. Daca, plecand de la premisa ca am vrea sa avem crestere economica bazata pe investitii, cifra anului viitor n-ar fi 1,5%, ci 1%, nu m-ar deranja deloc", a subliniat Basescu.

Traian Basescu a participat la un forum pe teme economice, cu investitori in economia romaneasca.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: