BNR pune in circulatie o moneda de aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria

Data publicarii: 12-11-2010 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand de luni, o moneda din aur dedicata implinirii a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria, a anuntat vineri BNR.

Moneda are o valoare nominala de 100 de lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 21 milimetri, greutate de 6,452 grame si un tiraj de 1.000 de exemplare.

Aversul prezinta, de sus in jos, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala a monedei "100 LEI", un medalion cu portretul Reginei Maria, iar sub medalion, urmand conturul acestuia, inscriptia "REGINA MARII UNIRI". La exterior este prezentata o cununa de lauri.

Reversul prezinta in centru portretul Reginei Maria, purtand coroana cu care a fost incoronata la Alba Iulia, la stanga si la dreapta anii "1875" (anul de nastere al reginei) si "2010" (anul de emisiune al monedei), iar sub portret inscriptia in arc de cerc "REGINA MARIA A ROMANIEI MARI".

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferenta emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 135 de ani de la nasterea Reginei Maria"  este de 1.380 lei. Monedele din aur din aceasta emisiune numismatica au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: