CE solicita modificarea acordului ruso-bulgar privitor la South Stream

Data publicarii: 16-11-2010 | International


Acordul ruso-bulgar privitor la South Stream trebuie modificat, ca si alte state din UE sa aiba acces la gazoduct, a declarat reprezentantul CE, Marlene Holzner, relateaza RIA Novosti.

Acordul din 2008 trebuie sa respecte legislatia UE, care include o cerinta de a se asigura acces la facilitatile de transportare a gazului catre parti terte si impartirea vanzarilor si afacerilor de transport. Legislatia va intra in vigoare in martie, dar este prevazuta o perioada de adaptare de doi ani.

Sambata, Gazprom si Bulgarian Energy Holding au semnat un acord pentru infiintarea unui joint venture care sa supervizeze construirea tronsonului bulgar al South Stream.

Gazprom spune ca acest gazoduct, ce va livra pana la 63 miliarde de metri cubi de gaz pe an ar putea intra in functiune pana in august 2015, cu patru luni mai devreme decat era prevazut.

Holzner a mai spus ca Bulgaria a asigurat CE ca vor fi facute schimbarile necesare.

Potrivit lui Holzner, proiectul este foarte important, dar nu asigura diversificarea surselor de gaz, comparativ cu proiectul rival Nabucco, ce ar ocoli Rusia. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: