Se incinge concurenta dintre banci. Bancherii se bat intre ei pentru clienti cu oferte mai bune

Data publicarii: 16-11-2010 | Finante-Banci
Perioada de inasprire a conditiilor de acordare a creditelor se apropie de sfarsit, conform unui sondaj BNR in randul bancherilor

Daca pana acum s-au multumit sa obtina bani in mare parte doar din dobanzile incasate pe creditele aflate deja in derulare, concurenta din ce in ce mai mare din sistemul bancar ii obliga pe bancheri sa se "bata" in dobanzi mai mici pentru clientii noi. Concluzia reiese dintr-un sondaj de opinie efectuat de BNR in randul bancherilor, conform caruia bancile se asteapta ca cererea de credite de consum sa creasca, dupa o lunga perioada de contractie.

"Nu e nevoie de anchetele BNR sa constatam ca bancile incearca din nou sa vanda credite. Este suficient sa ne uitam la TV, unde au reaparut reclamele la produse bancare, reclame care disparusera in ultimele luni", a declarat pentru gandul Ilie Serbanescu, analist economic. "Clienti noi, cu bonitate, nu mai sunt insa. Bugetarii, de exemplu, sunt eliminati din start. Cel mai probabil ofertele prezentate acum se refera la refinantari, doar ca bancile evita sa recunoasca faptul ca incearca sa isi fure una alteia clientii. Daca nu ai clienti noi, incerci sa ii iei «cu japca» pe cei ai concurentilor. Concurenta este ceea ce ne-a lipsit pana acum", a adaugat el.

Integral in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: