Cum afli ce salariu are colegul si ce faci daca acesta este platit mai bine ca tine?

Data publicarii: 16-11-2010 | HR/Cariere
Intr-o perioada in care salariile de incadrare au scazut drastic fata de anii de crestere economica, ai fi tentat sa-ti spui "Slava Domului ca mai am un job, indiferent cu cat sunt platit!". Cu toate acestea, nu poti sa nu te enervezi cand afli ca un coleg de birou castiga cu mult mai mult decat tine, fix pentru aceeasi munca. Cu atat mai mult cu cat remarci ca respectivul nici nu se streseaza prea mult si isi lasa treaba neterminata sau nu o face cu responsabilitate. Ce faci intr-o astfel de situatie? Este bine sa te duci la sef si sa pretinzi acelasi salariu si, daca da, cum sa abordezi problema?

In companiile private, salariile sunt confindentiale prin contract si fiecare castiga atat cat isi negociaza la angajare.
La fel de adevarat este, insa, si ca, in general, in fiecare birou circula zvonuri legate de salariul fiecaruia si de multe ori valoarea castigurilor celorlalti se afla din surse sigure.
Fie ca esti prieten cu secretara sau cu contabila, fie ca ti-au cazut ochii pe niste hartii uitate pe undeva, la intamplare, este posibil sa ai surpriza sa afli ca unii dintre colegii tai, care fac aceeasi munca cu tine, castiga semnificativ mai mult.

 

citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: