Instanta a respins ca neintemeiata cererea unor clienti ai BCR de suspendare a platii ratelor

Data publicarii: 17-11-2010 | Finante-Banci
Tribunalul Bucuresti a respins, luni, ca neintemeiata cererea unor clienti ai BCR de suspendare a platii ratelor la creditele contractate pana la pronuntarea unei sentinte definitive in procesul de fond, a declarat, pentru NewsIn, liderul grupului de clienti nemultumiti ai bancii.

"Vom face recurs in termen de cinci zile la Curtea de Apel. Din condica am aflat ca a fost respinsa cererea celor 199 de clienti, ca fiind neintemeiata", a declarat liderul grupului de clienti nemultumiti ai bancii, Violeta Vasilioglu.

Clientii BCR reclama faptul ca unele clauze contractuale sunt abuzive, conform legii de protectie a consumatorilor in vigoare.

Pe de alta parte, reprezentantii Bancii Comerciale Romane (BCR) sustin ca "este o hotarare normala si corecta a instantei".

"Este reconfirmata astfel necesitatea respectarii obligatiilor contractuale asumate de catre parti. Orice client BCR are posibilitatea sa solicite fie reorganizarea creditului daca are dificultati de rambursare, fie refinantarea acestuia. Pentru a ajuta clientii care intampina dificultati financiare am implementat, inca de anul trecut, atat solutii de refinantare cat si de restructurare care pot merge pana la diminuarea temporara cu pana 50% a ratei lunare. Dorim doar ca obligatiile contractuale asumate de comun acord sa fie respectate cu buna credinta de ambele parti", au mai spus reprezentantii BCR.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: