C. Popa, BNR: Noul acord cu FMI ar putea fi incheiat in primavara

Data publicarii: 17-11-2010 | Economie
Romania intentioneaza sa incheie, in pri-ma-vara anului 2011, un acord de tip preventiv cu FMI, dupa finalizarea celui aflat in derulare, a anuntat viceguvernatorul BNR, Cristian Popa (foto), in cadrul unei conferinte econo-mi-ce des-fa-surate la Viena.

"Odata ce acordul in-che-iat cu Uniunea Europeana si FMI va fi fi-nalizat, iar noi speram intr-un succes al aces-tuia, in primavara anului viitor intentionam sa ne ori-en--tam catre unul de tip preventiv cu con-di-tio-nalitati asociate", a declarat acesta, ci-tat de Reu-ters. Anuntul FMI de a continua actualul acord a mai calmat ingri-jorarile legate de situatia fi-nan--ciara a tarii noastre.

Romania a primit, pana acum, peste jumatate din imprumutul ex--tern: 10,7 mld. euro de la FMI, 3,65 mld. de la CE si 300 mil. euro de la Banca Mondiala. Va-loa-rea totala a acordului este de aproximativ 20 mld. euro. Comisia de Buget a Senatului a respins ieri memorandumul incheiat de guvern cu FMI, insa decizia finala se va lua in plenul Legislativului.

 

sursa: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: