Piata auto, cu un sfert mai mica decat in 2009. Daciei ii merge bine in Europa

Data publicarii: 17-11-2010 | Auto
In Romania, inmatricularile de autovehicule noi au scazut cu 26,6% in primele zece luni ale anului fata de acelasi interval al anului trecut, pana la nivelul de numai 70.629 de unitati.

Piata auto locala ocupa astfel a 17-a pozitie in cadrul Uniunii Europene, in scadere severa fata de nivelul consemnat in 2008, cand se clasa pe locul al zecelea, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Dacia face nota discordanta fata de tendinta inregistrata la nivel european.

Inma-tricularile de autoturisme noi ale producatorului autohton in UE au urcat cu 4% in luna octombrie, la 21.320 de unitati, respectiv cu 10,5% in primele zece luni, la 213.964 de masini. Marca romaneasca este depasita, ca ritm de crestere, doar de alte trei branduri auto. Astfel, in primele zece luni, cel mai important avans a fost inregistrat de Land Rover (25,9%), Nissan (12,7%) si Volvo (11,9%). Dacia a avut anul trecut cea mai semnificativa crestere a inmatricularilor in Europa, de 29%.

Uzinele de la Mioveni sunt, in acest moment, varful de lance al grupului Renault. Astfel, potrivit raportului citat, inmatricularile de autoturisme Renault au scazut cu 17,9% in octombrie, respectiv au crescut cu 7% la zece luni. Renault este al treilea mare constructor auto european dupa inregistrarile din primele zece luni, , dupa Volkswagen si PSA Peugeot Citroen.

 

sursa: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: