CEC Bank a acordat primul credit garantat pentru reabilitare termica

Data publicarii: 17-11-2010 | Finante-Banci
Primul credit garantat de stat pentru reabilitarea termica a locuintei a fost acordat de CEC Bank unei persoane fizi-ce, a anuntat, ieri, banca.
Creditul pentru reabilitare termica se acorda proprietarilor de locuinte un-i-fa--miliale, persoane fizice, sau asociatiilor de proprietari, persoane juridice, fara scop patrimonial. Imprumutul se acorda in lei, pe o perioada de maximum 60 de luni. Aportul propriu este de minimum 10% din valoarea de executie a lucrarilor din devizul general.

Creditul poate fi acordat pentru rea-bilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea si, dupa caz, inlocuirea/achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc/scara, res-pec-tiv a centralei termice aferente locuintei unifamiliale, precum si a instalatiilor aferente acesteia.

Totodata, poate fi acordat pentru intro-ducerea unor sisteme alternative pen-tru asigurarea partiala/totala a ener-giei pentru apa calda de consum, ilu-minat si/sau incalzire. CEC Bank nu percepe comision de ana-liza dosar, comi-sion de administrare cre-dit, comision de ram-bursare anti-ci-pata. Creditele bene-fi-ciaza de garantie guvernamentala in pro-portie de 100%, prin intermediul Fon-dului National de Garan-tare a Creditelor pentru Intreprin-derile Mici si Mijlocii. Dobanda este subventionata integral de stat, prin Minis-terul Dezvoltarii Regio-nale si Turismului.

 

sursa: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: