Cu cat si in ce domenii cresc salariile in 2011. Ce angajati vor primi mai multi bani

Data publicarii: 17-11-2010 | HR/Cariere
Avansul castigurilor va fi insa, la privat, de pana la 10%. Bugetarii ar putea beneficia de majorari medii mai consistente, de 10-15%

"Salarii mai mari in 2011 vor avea in special angajatii din retail, servicii financiar-bancare, productie si din IT. Majorarea reala medie va fi de 5 - 7%", a declarat pentru gandul Eliza Nechifor, Marketing and Communication Coordinator al Manpower Romania. In mod firesc, cresterile salariale vor apa-rea in companiile cel mai putin afec-tate de criza si care au planuri de expansiune.

O cifra similara este avansata si de reprezentantii R&M Audit, o firma de consultanta fiscala. Pentru a supravietui in perioada crizei, aproape toate companiile si-au redus cheltuielile. In 2009, firmele au taiat costurile in medie cu 30-40% fata de anul precedent, iar in acest an le-au scazut cu aproximativ 15% fata de 2009. Cheltuielile cu personalul au reprezentat, in medie, 20% din cuatumul reducerilor de cheltuieli, dar au fost cazuri in care acestea au cumulat si 50% din reducerile globale de costuri. 

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: