Primul tip de credit care ar putea fi interzis in Romania. Cu ce banca se lupta ANPC

Data publicarii: 17-11-2010 | Finante-Banci
Motivul cererii de suspendare a unui anumit tip de credit este introducerea comisionului de risc in cel de administrare, fapt ce contravine OUG 50 privind creditarea populatiei

Protectia Consumatorilor analizeaza posibilitatea de a suspenda activitatile bancare tuturor sucursalelor Volksbank la nivel national, pe un anumit produs bancar, pentru ca acesta a incalcat prevederile din OUG 50 privind neintroducerea de noi comisioane.

Institutia nu a facut public tipul de credit care ar putea fi interzis. Conform ofertelor mai vechi ale Volksbank insa, cel mai probabil, este vorba despre un credit ipotecar in valuta.

"Astazi am primit propunerea din partea Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Cluj (CJPC). Amenda a fost data. Propunerea priveste suspendarea activitatii de vanzare a unui anumit produs bancar. Momentan propunerea este in analiza. Au mai fost astfel de propuneri de-a lungul timpului insa nu s-a dispus pana acum suspendarea activitatii", au declarat pentru gandul oficialii ANPC. Ei au precizat ca sanctiunea privind suspendarea unui anumit produs bancar se aplica centralei bancii, ceea ce inseamna ca, daca ANPC da curs cererii CJPC Cluj, Volksbank nu va mai putea acorda acel tip de credit nicaieri pe teritoriul Romaniei.

 

citeste integral: Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: