Cresc sau scad preturile caselor in 2011? Vezi ce spun specialistii

Data publicarii: 17-11-2010 | Imobiliare
Ce spun constructorii si agentii din piata imobiliara despre preturile de anul viitor?  Mii de apartamente noi stau goale si mii de proprietari isi cauta cumparatori pentru locuintele comuniste. Alte cateva mii de persoane asteapta vremuri mai bune pentru a-si cumpara un apartament.

Apartamentele vechi si-au castigat titlul de vedete ale pietei imobiliare de cand criza s-a simtit si pe piata din Romania. Dovada ca peste 72% din apartamentele vandute prin "Prima Casa" sunt construite inainte de 1990.

 "Piata imobiliara este extrem de eterogena. Anul acesta, preturile pentru apartamentele vechi au scazut in medie cu 25%, iar anul viitor vom mai asista la scaderi cuprinse intre 5 si 15%", a declarat pentru Money.ro, Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian.

 Indicele realizat de portalul imobilire.ro arata pentru luna octombrie un pret mediu pe mp la nivel national, atat pentru unitatile vechi, cat si pentru cele noi, de 1.070 euro, in scadere cu 3,1% fata de luna septembrie si in scadere cu 13,6% fata de octombrie 2009.

 

citeste integral: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: