Ce a evitat Franks sa spuna: Neaplicarea OUG 50 la contractele de credit in derulare, preconditie pentru transa FMI

Data publicarii: 18-11-2010 | Finante-Banci

Modificarea OUG 50 privind creditele populatiei, astfel incat sa asigure transparenta dar si stabilitate financiara, este una dintre cele 5 preconditii pentru eliberarea urmatoarei transe, iar la anexa scrisorii suplimentare se precizeaza ca prevederile nu vor fi aplicate contractelor in derulare, informeaza Mediafax.

"Ca o preconditie, vom lucra cu Parlamentul pentru a ne asigura ca Ordonanta 50 din 2010 va imbunatati transparenta si protectia drepturilor consumatorilor, asigurand, totodata, stabilitatea sistemului financiar si conformitatea cu prevederile Directivei 48/2008 a Comisiei Europene. In acelasi timp, ne vom asigura ca BNR este singura institutie autorizata pentru reglementarea activitatii de creditare a bancilor", se arata in scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, obtinuta de MEDIAFAX.

Pe de alta parte, la anexa scrisorii de intentie, la capitolul "Preconditii", este specificata modificarea ordonantei "astfel incat sa nu fie aplicata contractelor in derulare".
Integral in Ziarul Financiar