Romania ocupa locul 15 in top 20 al celor mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor

Data publicarii: 19-11-2010 | Economie
Romania ocupa locul 15 in top 20 al celor mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor, concluzia fiind ca politicile economice si fiscale din 2010 si-au pus amprenta asupra planurilor si perceptiei Romaniei ca o tara dezirabila pentru expansiune, releva studiul "How active are retailers in EMEA", lansat joi la Cannes de CB Richard Ellis Group (CBRE), la targul anual de retail - MAPIC 2010.

Dintre cei 220 de retaileri care au fost chestionati cu privire la planurile de expansiune, 17% au raspuns afirmativ pentru extinderea pe piata locala.

In top 15 tari avute in vedere pentru expansiunea comerciantilor, Romania este in planurile a aproximativ 36 de retaileri, atat comercianti ce vor continua politicile locale de expansiune, cat si comercianti noi in piata.

Potrivit studiului, Germania conduce in topul celor mai cautate tari din zona EMEA pentru expansiunea retailerilor, fiind urmata de Polonia si Franta.

Cresterea economica puternica, precum si nivelul redus al prezentei retailerilor internationali sunt doar doua dintre motivele care au propulsat Germania in top. Polonia ocupa locul 2, devenind principala destinatie a retailerilor in zona Europei Centrale si de Est.

Studiul mai releva ca peste 50% dintre retailerii chestionati intentioneaza sa deschida mai mult de zece magazine in zona EMEA pana la finele lui 2011, o crestere consistenta fata de situatia de la sfarsitul anului 2009, cand sub jumatate dintre retaileri isi manifestasera interesul de a deschide cinci magazine pana la sfarsitul lui 2010.

CB Richard Ellis Group, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume, raportat la incasarile din 2009.

Compania are aproximativ 30.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermediul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii).

CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.

 

sursa: Agerpres
Ultimele stiri pe BankNews.ro: