RCA mai scump cu pana la 15%. Doar concurenta dintre asiguratori limiteaza dimensiunea majorarilor

Data publicarii: 19-11-2010 | Finante-Banci
Este oficial. Politele RCA se scumpesc cu pana la 15%, deocamdata. Patru societati de profil au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele stabilite pentru 2011. Astfel, in cazul autoturismelor cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.200 si 1.600 de centimetri cubi si al soferilor cu varste intre aproximativ 30 si 50 ani, tarifele vor varia, in medie, intre minus 5% si plus 15% fata de nivelul inregistrat in acest an.

"Este de asteptat sa primim notificari si de la alte societati de asigurare. Avand in vedere faptul ca notificarile deja primite provin de la societati care detin o treime din piata asigurarilor obligatorii RCA, este putin probabil ca celelalte companii sa aplice majorari semnificativ diferite de acestea", a spus Angela Toncescu, presedintele CSA.

In anumite conditii, reducerile oferite de asiguratori vor putea compensa majorarile, se arata intr-un comunicat al CSA. "La aceste tarife afisate, asiguratorii si-au propus sa aplice o serie de coeficienti proprii de corectie, in functie de diverse criterii precum regiune, localitate, varsta, plata integrala a primei sau acordarea unui coeficient de campanie. Prin aplicarea acestor corectii, la tarifele de prima afisate se poate ajunge la o reducere cumulata de pana la 25%", precizeaza reprezentantii CSA.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: