Basescu: Criza nu se va prelungi in Romania. Am fost una din tarile care nu s-au jucat cu masurile de austeritate

Data publicarii: 19-11-2010 | Economie
"Criza nu se va prelungi in Romania. Nu mai prididesc cerandu-mi scuze fata de economisti, dar nu (se va prelungi, n.r.)", a declarat Traian Basescu, joi seara, la televiziunea nationala. "Am fost una din tarile care nu s-au jucat cu masurile de austeritate. Romanii au suferit consecintele, dar tot romanii vor culege si roadele. O Romanie stabila, care nu va mai fi ingenuncheata de datoriile suverane", a spus Traian Basescu.

Seful statului sustine ca "Romania a facut ce a trebuit in 2010" si si-a exprimat speranta ca masurile de austeritate vor fi duse pana la capat si nu vom fi afectati "de vartejul acesta in care se intra ca urmare a datoriilor suverane foarte mari".

In acest sens Traian Basescu a pecizat ca "vom avea o proba foarte curand, legata de nevoia de imprumut pe care statul roman trebuie sa-l faca in jurul datei de 23, 24, 25 noiembrie - este scadent cam 1,2 miliarde pe care i-am imprumutat acum un an din sistemul bancar. In Romania neavand banci romanesti este ca si cum te-ai imprumuta la Londra".

 

citeste integral: antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: