Guvernul ar putea renunta la introducerea impozitului forfetar, acest subiect este discutat cu FMI

Data publicarii: 22-11-2010 | Economie
Ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat, luni, ca se poarta discutii cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Modiala privind inlocuirea impozitului minim, analizandu-se introducerea unui sistem simplificat pentru IMM-uri.

Intrebat daca Guvernul va renunta la impozitul forfetar ca inlocuitor pentru impozitul minim, ministrul a precizat ca organismele financiare internationale au apreciat, analizand executia bugetului, ca nu este necesara compensarea eliminarii impozitului minim.

"Noi am avut discutii si cu FMI si Comisia Europeana si Banca Mondiala. Analizand rezultatele privind executia bugetului cei de la FMI, CE si BM au spus ca nu trebuie sa compensam eliminarea impozitului minim. Am convenit sa analizam introducerea unui sistem simplificat pentru IMM-uri. Suntem in derularea unor asemenea actiuni, avem asistenta de la cele trei organisme financiare", a spus Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a avut discutii cu mediul de afaceri pe marginea inlocuirii impozitului minim. In septembrie, el fusese mandatat de Guvern sa vina cu o varianta de impozit forfetar care sa se aplice de la 1 ianuarie.

"Am fost mandatat de catre Guvern ca intr-o luna sa venim cu o varianta de impozit forfetar. Am discutat si cu Comisia Europeana, si cu FMI despre decizia luata astazi si masurile pe care urmeaza sa le luam incepand cu 1 ianuarie. O sa definitivam acest lucru impreuna cu FMI si CE pentru ca vor veni in misiune in luna octombrie", spunea Ialomitianu pe 29 septembrie.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: