Actiunile Mercedes intra de maine in ringul bursei de la Bucuresti

Data publicarii: 22-11-2010 | Auto
Investitorii locali vor putea investi in actiunile Daimler AG, producatorul automobilelor Mercedes, direct de la Bucuresti incepand de maine, 23 noiembrie, dupa ce conducerea Bursei de Valori a aprobat introducerea la tranzactionare a titlurilor pe sistemul alternativ ATS.

Producatorul de automobile este listat in prezent la Deutsche Boerse si Boerse Stuttgart sub simbolul DAI, ultimul pret de tranzactionare fiind de 50,74 euro.

Pe piata locala, prima zi de tranzactionare a actiunilor Daimler va fi 23 noiembrie, iar tranzactiile se vor realiza in lei.
Click Here
Banca Comerciala Romana va fi "market maker" pentru actiunile Daimler.

Acestea vor putea fi tranzactionate de un numar de 30 de participanti la sistemul de tranzactionare al BVB, care au acces din data de 23 noiembrie la ATS al BVB.

"Bursa de Valori Bucuresti (BVB) reuseste, in premiera, la 15 ani de la prima tranzactie, sa ofere investitorilor acces direct, prin intermediul platformei proprii de tranzactionare, la actiunile unui emitent strain de renume international, fara ca acesta sa fie listat la BVB. Este un nou pas in alinierea BVB cu pietele dezvoltate", a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producatori auto din lume. In primele noua luni ale anului, afacerile Daimler au crescut insa cu 24%, la 71 mld. euro, grupul raportand un profit net de 3,5 mld. euro. Pe Bursa de la Bucuresti nu este listat in prezent niciun producator auto, dupa ce Automobile Craiova, compania prin care Ford controleaza uzina de la Craiova, a fost delistata anul trecut.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: