Nu ai experienta? Cum sa-l convingi pe angajator ca esti omul pe care il cauta!

Data publicarii: 22-11-2010 | Finante-Banci
Daca tocmai ai iesit de pe bancile scolii si n-ai lucrat nicio zi in facultate sau daca esti de mult timp in somaj si nu-ti gasesti nicio slujba care sa se potriveasca cu ceea ce ai facut anterior, tinzi sa spui la interviul de angajare ca nu ai experienta. Specialistii in resurse umane spun, insa, ca si cei care nu au lucrat nicioadata pot prezenta viitorului angajator anumite calitati care il pot ajuta in obtinerea locului de munca ravnit. Totul depinde de felul in care te prezinti la interviu si de felul in care iti redactezi CV-ul!
Nu ai experienta? Cum sa-l convingi pe angajator ca esti omul pe care il cauta!

Pe o piata a muncii in continua contractie pentru mai bine de un an, pentru tinerii fara experienta este o provocare sa-si gaseasac un loc de munca.

Fie ca nu gasesc in oferta de locuri de munca vacante jobul pe care si-l doresc, fie ca nu reprezinta ceea ce cauta angajatorii, tot mai multi absolventi ajung sa stea in somaj si un an de zile pana cand reusesc sa se angajeze.
Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, aproximativ 100.000 de romani termina o facultate.

 

citeste mai mult: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: