Bani din capital privat exista, antreprenorii lipsesc!

Data publicarii: 22-11-2010 | Finante-Banci
Antreprenorii din Romania continua sa fie dominati de "balcanism", abordand emotional afacerile proprii, pe care prefera uneori sa le vada in faliment decat sa accepte intrarea unui fond de capital privat.

Fondurile de capital privat (private equity - PE) Si cele cu capital de risc (venture capital) din Europa Centrala Si de Est au ajuns la active in administrare de peste patru miliarde euro. Sumele investite continua sa creasca de la an la an, principala sustinere venind chiar din perioada de criza prin care trecem Si care ingreuneaza accesul la finantarea clasica.

"Orice antreprenor incepe Si continua o afacere mergand pe solutiile de finantare clasice, valabile oriunde in lume. Dupa ce termina banii proprii, prima cautare este cea compusa din 3F, adica Family (familie), Friends (prieteni) and Fools (naivi). Apoi urmeaza imprumuturile bancare Si abia la sfarSit se uita in zona business angels, venture capital Si private equity", explica Irina Anghel, secretar general al Asociatiei Fondurilor de Private Equity Si Venture Capital din Europa de Sud-Est (SEEPEA), ai carei membri s-au reunit la BucureSti la a patra conferinta anuala. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: