Industria financiara locala, ajutata cu 650 de milioane de euro de patronii straini

Data publicarii: 23-11-2010 | Finante-Banci
Bancile au cerut fonduri suplimentare pentru a putea sa dea credite
Cel mai mare ajutor l-au primit bancile, care au beneficiat de majorari de capital de 440 de milioane de euro in primele trei trimestre ale acestui an

In primele noua luni ale acestui an, bancile-mama au majorat capitalul social al sucursalelor din Romania cu peste 440 de milioane de euro, in crestere cu 60% fata de perioada similara a anului trecut, cand suma a fost de doar 275 de milioane de euro, conform Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). Cea mai mare suma, de 163 milioane de euro, a fost investita de catre banca turceasca Garanti Bank, urmata in acest clasament de grecii de la Alpha Bank, cu 72 de milioane de euro.

Per total, industria financiara, incluzand bancile, companiile de asigurari si institutiile financiar-nebancare (IFN), a atras investitii straine, sub forma majorarilor de capital, de aproape 650 de milioane de euro in primele trei trimestre ale acestui an. Banii "pompati" de bancile-mama in sucursalele din Romania pot fi folositi de acestea din urma atat pentru a putea acorda mai multe credite, cat si pentru a se proteja de eventualele pierderi financiare datorate creditelor neperformante, care nu mai sunt platite de catre clienti.

 

integral in: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: