Codul Fiscal, modificat a 12-a oara in 2010: revine impozitul de 3% la microintreprinderi

Data publicarii: 23-11-2010 | Finante-Banci
Guvernul renunta si la introducerea taxei forfetare. La 1 octombrie a fost eliminat impozitul minim. Din 2005 si pana in prezent, legislatia fiscala a fost modificata de nu mai putin de 47 de ori
Guvernul a ajuns la concluzia ca impozitul forfetar este mai greu de administrat, iar din aceasta cauza va renunta la el si va reve-ni la taxarea cu 3% a veni-turilor microintreprinderilor. Ar fi pentru a 12-a oara in acest an cand Execu--tivul decide modificarea Codului Fiscal.

Analistii spun ca eliminarea impozi-tului minim reprezinta o masura de sus-tinere a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), fiind o decizie de care economia avea nevoie.

"Intreprinderile mici si mijlocii tre-buie sustinute, pentru ca acestea, cel pu-tin, sa-si mentina numarul de angajati la nivelul actual, iar somajul sa nu mai creas-ca. E greu sa vorbim de angajari daca economia se comprima. In intreaga lu-me sectorul IMM este sustinut cu bani de la buget, inclusiv in Germania, dar in aceas-ta situatie deficitul bugetar creste", a de-clarat Lucian Anghel, economist-sef la BCR.  

 

citeste mai mult: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: