Guvernul a aprobat o hotarare privind plata on-line a taxelor si impozitelor

Data publicarii: 25-11-2010 | Economie

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o hotarare privind dezvoltarea si implementarea sistemului national electronic de plata on-line a taxelor si impozitelor.

Sistemul national electronic de plata a taxelor si impozitelor este dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, ministrul de resort, Valerian Vreme, precizand ca respectivul sistem are ca principal scop eliminarea cozilor la ghisee, respectiv generarea de economii de bani si timp, atat pentru cetateni, cat si pentru administratia publica. El a aratat ca sistemul va putea fi accesat de toti romanii, chiar daca nu se afla pe teritoriul Romaniei si ca un cetatean va putea sa-si plateasca impozitele, chiar daca are de platit in localitati diferite, "dintr-o singura actiune".

"Asociatia de Plati Electronice a principalelor Banci din Romania (APER), care include Visa si MasterCard, a pus la dispozitia Ministerului Comunicatiilor sistemul informatic cu titlu gratuit. (...) In momentul de fata, sistemul este complet implementat pe serverele ministerului, complet testat cu privire la functionalitate si siguranta si este pregatit pentru inrolarea institutiilor publice din Romania, conform calendarului agreat", a spus Vreme. El a adaugat ca sistemul va fi lansat oficial in luna decembrie si ca exista un grafic in functie de care fiecare institutie de stat va trebui sa intre in sistemul electronic.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: