Boc: Sunt convins ca nu va trece de Camera Deputatilor reducerea cotei de impozitare pe venit la 10%

Data publicarii: 25-11-2010 | Actualitate
Premierul Emil Boc si-a exprimat convingerea ca la Camera Deputatilor nu va fi promovata initiativa colegilor sai de partid de reducere a cotei de impozitare pe venit la 10%, care a fost adoptata de Senat in urma cu o zi.

"Aceasta masura nu poate fi aplicata in momentul de fata in conditiile bugetului pe care-l avem prognozat pentru anul 2011. Sunt convins ca in Camera Deputatilor unde va fi dezbatuta aceasta propunere, e camera decizionala, ea nu va fi promovata. Senatul este prima camera seizata, dar decizionala este Camera Deputatilor si acolo sunt convins ca nu va fi aprobata aceasta propunere legislativa. Repet, benefica sau de dorit, cu multa tentatie pe fond, dar in acest moment nu se poate aplica. Avem nevoie de stabilitate si predictibilitate in sistemul de finante, de taxe si impozite. In acest moment, de la bugetul de stat pronim cu niste date foarte clare: deficit 4,4, cota unica de 16%, TVA de 24% pentru ca oamenii sa-si poata face in aceasta tara niste planuri de afaceri si sa stie pe ce pot conta", a sustinut Emil Boc, miercuri seara, la TVR.

Plenul Senatului a adoptat marti o propunere legislativa a 22 de senatori PDL prin care este modificat Codul Fiscal astfel incat cota de impozit pe venit va fi redusa de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2011, urmand ca votul decizional sa fie acordat in Camera Deputatilor.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: