Croitoru: Cresterea economica va oscila anul viitor in jurul a 0%, e nevoie de stabilitate fiscala

Data publicarii: 26-11-2010 | Economie
Cresterea economica va oscila in jurul a 0% in 2011, insa aceasta ar putea fi afectata de un eventual derapaj fiscal, a declarat consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Lucian Croitoru.

"Prognoza pe 2011 pentru Romania privind cresterea economica in cele mai multe si oficiale statistici este intre1,6% si 2%, chiar si institutiile straine cred acest lucru. Eu consider insa ca in 2011 cresterea economica va oscila in jurul lui 0%. Nu este o veste rea, este buna, nu va fi -2%, va fi in jurul lui 0%, care poate fi si pozitiva", a mentionat Croitoru.

Acesta considera ca industria prelucratoare isi va continua rolul de motor al cresterii economiei, insa celelalte sectoare nu au aceleasi perspective.

Croitoru a mai spus ca exista riscul ca Romania sa derapeze fiscal in urmatoarea perioada pentru ca nivelul ajutoarelor sociale este foarte mare in raport cu posibilitatile economiei, iar in sectorul public ocuparea este inca destul de mare.

"Desi sunt unele locuri unde este deficienta de personal, per ansamblu sistemul ramane supraocupat. Chiar daca astazi rezolvam problema salariilor in sectorul public, peste ceva timp ea va reaparea", a mai spus consilierul guvernatorului BNR.

 

NewsIn