Patru malluri din Bucuresti valoreaza peste un miliard de euro. Se gasesc cumparatori?

Data publicarii: 30-11-2010 | Lifestyle
Patru dintre proiectele comerciale dominante din Bucuresti - AFI Palace Cotroceni, Baneasa Shopping City, Unirea Shopping Center si Bucuresti Mall - pot fi evaluate la peste un miliard de euro, tinand cont de veniturile generate din chirii si randamentele la care consultantii apreciaza ca ar putea fi realizate tranzactii cu aceste centre comerciale.

Cel mai scump mall construit in Romania pana in prezent, AFI Palace Cotroceni, a fost evaluat la sfarsitul lunii septembrie la 350 mil.euro de catre firma de consultanta DTZ Echinox, in conditiile in care consultantii apreciaza ca veniturile anuale din exploatarea proiectului vor ajunge la aproape 30 mil. euro dupa expirarea actualelor contracte, semnate intr-o perioada de scadere a vanzarilor si a consumului.

Consultantii au evaluat mallul detinut de AFI Europe tinand cont de un randament anual de 8,5% (intre veniturile din chirii si valoarea de piata), in euro, care ar putea fi acceptat de catre potentialii cumparatori. Plecand de la aceste date, ZF a incercat sa evalueze centrele comerciale cu cele mai mari venituri din chirii in 2009 - Baneasa Shopping City, Unirea Shopping Center si Bucuresti Mall.

Continuarea in Ziarul Financiar