OTP Bank:Clientii cu credite in franci elvetieni au economisit mai mult decat cei cu credite in euro

Data publicarii: 30-11-2010 | Finante-Banci
Clientii care au luat credite in franci elvetieni au economisit mai mult decat daca ar fi luat acelasi tip de credit in euro, a declarat luni directorul adjunct pentru retail din cadrul OTP Bank Romania, Adrian Chichita.

"In ceea ce priveste francul elvetian, OTP a fost prima banca care a introdus acest tip de credit pe piata, ceea ce a condus la o situatie in care majoritatea creditelor acordate in trecut erau in franci elvetieni (...) In urma calculelor pe care le-am facut pana la ora actuala, daca am compara un credit in franci elvetieni cu unul luat in euro pe acelasi criterii, clientul care a luat creditul in franci elvetieni a economisit mai mult", a spus Adrian Chichita.

De asemenea, acesta a precizat ca a fost reluata acordarea de credite de nevoi personale fara garantii cu conditii similare celor din 2008.

Pe de alta parte, directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, a declarat ca pierderile din primele noua luni sunt cauzate de cresterea costului riscului, iar sursa acestui cost sunt in principal unii clienti mari din segmentul corporate si a creditelor imobiliare. Reprezentantii OTP Bank se asteapta ca anul viitor sa treaca pe profit.

OTP Bank Romania a incheiat primele noua luni din 2010 cu o pierdere de 4,197 miliarde forinti (15,2 milioane euro), fata de un profit de 752 milioane forinti (2,6 milioane euro) in aceeasi perioada a anului trecut 

 

NewsIn