Franks: Romania este un platitor mult mai bun decat acum doi ani

Data publicarii: 30-11-2010 | Actualitate
Dupa declaratiile directorului FMI, care a atentionat in legatura cu vulnerabilitatile privind capacitatea Romaniei de a-si plati datoriile, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI la Bucuresti, spune ca "pericolul a trecut".

Romania nu este in situatie sa se confrunte cu alte probleme majore, ca o consecinta a dificultatilor pe care le intampina alte state din UE, deoarece Guvernul a decis sa continue programul cu Fondul Monetar International, a declarat pentru Mediafax seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, mentionand ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati.

"Incepem sa resimtim revenirea cresterii economice si observam, de asemenea, o reducere semnificativa a deficitului. Acesti doi factori reduc riscul pentru Romania. Si raspunsul meu este da, cred ca perspectiva privind situatia din Romania este mai buna decat in unele state din zona euro care intampina dificultati", a precizat Jeffrey Franks.

Cat priveste recentele declaratii ale directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a atacat capacitatea Romaniei de a-si plati datoriile, Franks a spus ca acesta s-a referit in special la statele care au intampinat dificultati in trecut si au cautat asistenta din partea institutiilor internationale. "Cred ca el a vorbit despre faptul ca, atunci cand un stat cauta asistenta de la Fond, ar putea fi intr-un pericol iminent, dar acum acel pericol nu mai exista. Directorul general se referea, in mod evident, la motivul pentru care statele cauta initial asistenta de la Fond, iar state cu o situatie nesustenabila, precum Ungaria, Romania si Letonia, au cautat asistenta de la FMI", a subliniat seful misiunii FMI la Bucuresti.

Integral Romania Libera