In 2011, bancile au facut majorari de capital de peste jumatate de miliard de euro

Data publicarii: Astazi, 06-12-2010 | Finante-Banci
Bancile romanesti si-au majorat capitalul, in primele 11 luni ale anului, cu 572 mil. euro, pentru a depasi mai usor socurile, a declarat Nicolae Cinteza, seful Directiei de supraveghere din Banca Nationala a Romaniei.

"Cred ca bancile sunt foarte importante intr-o situatie in care o economie trebuie sa-si revina, iar acestea trebuie sa isi refaca capitalul. Bancile isi refac bilanturile si se asigura ca respecta cerintele bancii centrale, ceea ce este un lucru pozitiv, deoarece va ajuta economia sa iasa din recesiune mai repede", a precizat Cinteza, intr-un interviu pentru Bloomberg. Institutiile de credit locale, precum BCR si BRD, au o intelegere cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si BNR pentru a nu retrage fonduri din tara si pentru a pastra o rata a adecvarii capitalului de 10%. De asemenea, bancile-mama au adus in Romania si fonduri suplimentare de 75 mil. euro pentru creditare, a mai spus Nicolae Cinteza.

Potrivit Bloomberg, sectorul bancar din Romania are dificultati in administrarea creditelor neperformante, intrucat recesiunea a afectat capacitatea clientilor de a-si achita datoriile. 

 

sursa: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: