Care sunt locurile din lume pe care trebuie sa le vezi inainte sa dispara

Data publicarii: Astazi, 06-12-2010 | Turism
Incalzirea globala ameninta unele dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, avertizeaza expertii in mediu. Venetia, ghetarii din Alpi, Insulele Maldive sau Marea Bariera de Corali ar putea deveni doar o amintire in cateva zeci de ani

Site-ul ecologist mnn.com (Mother Nature Network) a facut un inventar al zonelor din lume care, intr-un viitor nu foarte indepartat, ar mai putea fi admirate doar in albumele de fotografii sau in cateva filme documentare.

Cititi mai jos care sunt opt dintre locurile amenintate de schimbarile climatice.
publicitate

• Venetia este de mult timp sub ape, dar cresterea nivelului marii face ca situatia sa se inrautateasca pe an ce trece. In anul 2009, in timpul unei inundatii, nivelul apei din Venetia a atins 131 de centimetri. Iar astfel de fenomene sunt din ce in ce mai frecvente.

• Marea Bariera de Corali are o dimensiune atat de impresionanta incat poate fi vazuta din spatiu. Din pacate, aceasta se topeste sub ochii nostri, din cauza schimbarilor climatice. Cresterea temperaturii apei, poluarea, acidificarea oceanului si cicloanele au provocat albirea coralilor. Ceea ce natura a creat in 8.000 de ani ar putea sa dispara in timpul vietii noastre.

 

citeste mai mult: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: