Camera Deputatilor a adoptat articolul privind pensionarea femeilor la 63 de ani, solicitat de presedinte in reexaminarea Legii pensiilor

Data publicarii: 07-12-2010 | Politica
Deputatii au adoptat luni seara articolul privind pensionarea femeilor la 63 de ani si a barbatilor la 65 de ani, asa cum solicitase presedintele Traian Basescu in cererea de reexaminare a Legii pensiilor.

Dezbaterile generale au durat aproximativ o ora si jumatate, niciun amendament al opozitiei nefiind adoptat, inclusiv cel care scadea varsta de pensionare a femeilor la 60 de ani si a barbatilor la 64.

In timpul dezbaterilor, opozitia s-a aratat nemultumita ca ministrul Muncii, Ioan Botis, a parasit lucrarile Camerei, deputatul PSD Aura Vasile anuntand ca partidul sau nu va mai sustine niciun amendament daca oficialul guvernamental nu se va intoarce in plen. In acest context, presedintele Camerei, Roberta Anastase, a atentionat-o pe social-democrata ca amendamentele care nu se sustin sunt considerate respinse.

"Dupa Basescu, sunteti dictatorul numarul doi. Dar cine va credeti dvs. ca sa va comportati asa cu noi? Dar ce credeti, ca v-a lasat familia dumneavoastra...", i-a replicat Aura Vasile presedintelui Camerei, care i-a taiat microfonul, nu inainte de a o ruga sa nu mai aduca injurii de la tribuna.

Votul final pe cererea de reexaminare a sefului statului va fi dat azi, dupa ora 13.00.

Sursa: AGERPRES