Pogonaru: Romania impoziteaza exesiv munca, dar capitalul este impozitat sub limitele europene

Data publicarii: 07-12-2010 | Economie
Romania are o filosofie fiscala total dezechilibrata, care impoziteaza excesiv munca, in timp ce capitalul este impozitat sub limitele europene, a declarat luni presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

"Suntem total dezechilibrati in privinta filosofiei fiscale. Avem o filosofie fiscala total dezechilibrata, care impoziteaza excesiv munca si impoziteaza sub limitele euroepene capitalurile. Atat timp cat nu vom reusi sa echilibram sistemul, vom avea evaziune fiscala in mod natural, pentru ca toata lumea va prefera sa plateasca salarii luandu-si dividende si platind in plic decat sa plateasca in mod stupid un asemenea cost pentru impozitarea muncii", a mentionat Pogonaru.

Acesta a mai spus ca atragerea fondurilor europene depinde si de motivarea functionarilor publici.

"Totul trebuie sa porneasca de la motivarea functionarului public care lucreaza efectiv acolo, sa-l faci sa zbarnaie luand bani mai multi, simplificarea structurilor care au fost create, extrem de complicate, si de adoptarea unor modele in care aceste structuri sunt privatizate, asa cum au facut alte tari", a mai spus Pogonaru.

 

NewsIn