Mugur Isarescu: Vrem sa atragem in discutii specialistii economici si financiari ai partidelor politice

Data publicarii: 07-12-2010 | Finante-Banci
Banca Nationala a Romaniei va incerca sa atraga la dezbaterile pe care le organizeaza pe teme economice si financiare pe specialistii partidelor politice, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

'Pare ca discutiile au loc intr-un cerc inchis. Nu este chiar atat de inchis, nu este nici foarte deschis, dar este normal asa. Sa fim si noi seriosi, vorbim o pasareasca in definitiv. Sunt sigur ca acest cerc care pare sa fie inchis, el nu este mic, aici suntem vreo 60-70 de persoane. Nu este un numar restrins de participanti. Acest cerc se va mari. Probabil ca noi va trebui sa facem un efort mult mai mare. Vom continua acest efort de comunicare, sa atragem specialisti economici si financiari ai partidelor politice. Nu trebuie sa vina aici neaparat lideri de partide politice, pentru ca este in definitiv o discutie de specialitate si vom face acest efort', a afirmat luni Mugur Isarescu, la prezentarea a raportului 'Incotro se indreapta cresterea economica in Europa Centrala si de Est? Lectii pentru o Europa integrata', realizat de Bruegel think-tank, co-autor fiind economistul Daniel Daianu.

In cadrul dezbaterii pe marginea studiului Bruegel, directorul Directiei Audit Intern din cadrul BNR, Eugen Radulescu, a afirmat inaintea acestei interventii a guvernatorului BNR, ca discutiile pe teme economice de la banca centrala se poarta mereu intr-un cerc restrans. 'Este o mare bucurie sa asist la o discutie de un asemenea nivel. Regret ca ea se poarta intr-un cerc format aproape din aceeasi oameni de fiecare data si care nu reuseste sa penetreze catusi de putin in zona politicului, unde discutiile au un caracter atat de trivial si rezolutiile sunt atat de jenante uneori', a spus Radulescu.

Sursa: AGERPRES