Unul din sase patroni vrea sa faca angajari la primavara. Topul domeniilor

Data publicarii: 07-12-2010 | HR/Cariere
Piata muncii din Romania da semne de stabilizare: 62% dintre patroni sustin ca vor sa pastreze numarul actual de locuri de munca iar 15% spun ca vor face noi angajari in primele trei luni ale anului viitor

Romanii care isi cauta locuri de munca ar putea avea sanse mai mari la inceputul anului viitor in sectoare precum comertul, industria prelucratoare, finante si asigurari. In plus, specialistii sustin ca piata fortei de munca da semne de stabilizare avand in vedere ca 62% dintre patroni spun ca vor sa pastreze locurile de munca, potrivit studiului Manpower privind "Perspectivele angajarii de forta de munca".

Comparativ cu Ungaria si Polonia insa, in Romania sansele de angajare sunt mai reduse. "Putem sa cautam de lucru si sa avem succes atat in Ungaria, cat si in Polonia in domenii precum servicii utilitati - energie electrica, gaz si apa -, finante, asigurari si in industria prelucratoare", a declarat pentru gandul Eliza Nechifor, coordonator marketing si comunicare al Manpower Romania. Studiul Manpower a calculat o valoare a previziunii nete de angajare (diferenta intre ponderea patronilor care vor sa angajeze si cei care vor sa opereze concedieri, n.r.) de -2% in Romania, fata de +1% in Ungaria si +5% in Polo-nia, previziunea de angajare fiind dife-renta dintre procentul de patroni care anticipeaza o crestere a volumului de angajari si cel al patronilor care prevad o scadere a angajarilor.

Integral in Gandul.info