Bursa va fi deschisa in perioada 27-30 decembrie pentru alinierea la orarul burselor europene

Data publicarii: 08-12-2010 | Bursa
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va fi deschisa in perioada 27-30 decembrie 2010 pentru prima data in ultimii 12 ani, masura fiind luata pentru alinierea BVB la orarul de tranzactionare al burselor europene, dar si pentru facilitarea tranzactionarii produselor structurate si a actiunilor Daimler.

Potrivit unei hotarari a Consiliului Bursei, BVB, Depozitarul Central si Casa de Compensare Bucuresti vor fi inchise in zilele de vineri 24 si 31 decembrie, ultima zi de tranzactionare si post-tranzactionare in anul 2010 fiind 30 decembrie. De asemenea, prima zi de tranzactionare si post-tranzactionare in anul 2011 este 3 ianuarie.

Reprezentantii BVB sustin ca modificarea programului de tranzactionare a avut la baza alinierea BVB la orarul de tranzactionare al burselor europene. De asemenea, s-a avut in vedere si facilitarea tranzactionarii produselor structurate si a actiunilor Daimler, intrucat sunt investitori care au pozitii deschise pe acestea si trebuie sa aiba posibilitatea sa le inchida daca pretul evolueaza in defavoarea/favoarea lor, in functie de strategia fiecaruia.

BVB a fost deschisa ultima data intre Craciun si Anul Nou in 1998, ultima zi de tranzactionare fiind  31 decembrie.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: