M. Tanasescu: Revenirea economiei se va baza pe export, consum si servicii

Data publicarii: 08-12-2010 | Economie
Reprezentantul Romaniei la FMI considera ca OUG 50, desi nu este o conditionalitate, este un test in cadrul acordului
Acesta, considera ca proiectul de buget pentru 2011 reprezinta un instrument financiar credibil. Insa acesta arata ca obtinerea unui deficit de 4,4% din PIB este conditionata de respectarea legislatiei fiscale, de o reforma a taxarii credibile si predictibile, de asigurarea, prin colectare, a unor venituri constante si durabile, precum si de aplicarea, la nivelul intregului an 2011, a masurilor implementate in 2010.

"Financiarul'': Credeti ca proiectul de buget pentru 2011 va permite gu-vernului sa-si atinga tinta de deficit de 4,4% din PIB?
Mihai Tanasescu: Proiectul de buget pentru 2011 este ambitios si are in vedere continuarea procesului de conso-lidare fiscala inceput in acest an. Apli-carea masurilor implementate in 2010 la nivelul intregului an 2011 creeaza premisele unei executii bugetare in con-formitate cu anga-jamentele pe care Executivul le-a propus FMI si UE. Con-tinuarea procesului de refor-me struc-turale este foarte importanta in atin-gerea parametrilor stabiliti, iar modul de implementare a actiunilor este cru-cial. Continuarea procesului de intarire a administratiei fiscale, printr-o colec-tare mai buna a veniturilor bugetare, reprezinta de asemenea o provocare importanta. Plecand de la aceste repere, cred ca proiectul de bu-get pe 2011 poate sa-si atinga obiectivele si sa reprezinte un instrument financiar credibil.

 

integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: