Bursele lumii se bat pentru listarea firmelor chineze

Data publicarii: 13-12-2010 | Bursa


Intre bursele internationale Si piata de capital a Chinei se duce lupta pentru atragerea la tranzactionare a companiilor chineze. Bursa interna a tarii are caStig de cauza in prezent.

Piata de capital din China se afla inca la inceput. Economia Chinei mai are mult de crescut pana va ajunge la performantele statelor dezvoltate cu care se lupta (SUA, Germania, Japonia), la fel ca Si bursa de valori. Insa viteza cu care creSte piata de capital depaSeSte cu mult aSteptarile. Interesant este ca bursa chineza se bazeaza mai mult pe investitorii interni, nu pe cei straini.

Anul trecut, valoarea fondurilor generate de cele 183 de companii chineze listate pe pietele publice de capital s-a ridicat la 50,4 miliarde dolari, adica 45% din volumul ofertelor publice initiale (IPO) la nivel global, conform unui studiu efectuat de Evalueserve, companie multinationala de cercetare Si analiza. In ultimii cinci ani, 38% din companiile chineze listate au ales piete de capital straine, in special Hong Kong, SUA Si Singapore, alegerea fiind facuta pentru prestigiul Si recunoaSterea pe care pietele dezvoltate le ofera. Insa tendinta este pe cale sa se modifice, din ce in ce mai multe companii preferand bursele din Shenzen Si Shanghai. 

 

integral in: capital.ro