Piata locuintelor de lux isi cauta salvarea in inchirieri

Data publicarii: 13-12-2010 | Imobiliare
Circa 900 de apartamente de lux din Bucuresti isi asteapta proprietarii de mai bine de doi ani. Dezvoltatorii acestor imobile au atarnata de gat o afacere de peste 240 milioane de euro.

Bucurestenii "de lux" au fost primii vizati de investitorii aciuati in Romania la inceputurile pietei imobiliare. AceStia au construit sute de vile pentru a satisface o cerere care parca nu mai contenea. Dezvoltarile de acest tip s-au rafinat cu timpul si au continuat pana in 2007. O parte nu s-au oprit nici acum, chiar daca intre 800 si 900 de apartamente de lux isi asteapta proprietarii cu pretentii.

Nevoia i-a determinat pe multi dintre ei sa vaneze cele 100 de familii cu bani care vin si pleaca din Romania in fiecare an si care ar putea deveni chiriasi in aceste apartamente. In zona inchirierilor, lucrurile merg sezonier. Primavara vin familistii care cauta apartamente mari si care trebuie sa isi dea copiii la scoala, de regula din zona de top management, iar toamna vin diplomatii care isi incep activitatea din anul urmator. Pentru dezvoltatori, acesti "turisti" cu dare de mana reprezinta o mina de aur, care le aduce anual peste 3,2 milioane de euro.  

 

citeste mai mult: capital.ro