Romania ar avea nevoie de un acord cu FMI fara o suma concreta, pentru prevenirea populismelor

Data publicarii: 13-12-2010 | Economie
Premierul Emil Boc a declarat ca, cel mai probabil, incepand cu 20 ianuarie, delegatia Comisiei Europene si a Fondului Monetar International se va intoarce in Romania, prilej cu care se va discuta despre posibilitatea unui nou imprumut, fiind vorba, insa, de un acord preventiv.

'Incepand cu 20 ianuarie, cand, cel mai probabil, delegatia Comisiei Europene si a FMI se va intoarce in Romania, vom discuta despre posibilitatea unui nou imprumut si, in cadrul acelor discutii, vom evalua alternativele posibile. Punctul de vedere, deocamdata, pe care il avem este acela ca Romania ar putea avea nevoie de un acord fara suma de bani concreta, doar un acord-cadru, pentru a preveni populismele in viitor ale politicienilor', a spus Boc, intr-o emisiune difuzata de ProTV.


Potrivit sefului Executivului, un nou acord cu FMI ar fi necesar pentru a se evita eventualele derapaje pe care Romania le va avea pe viitor si pentru a preveni eventualele populisme ale politicienilor.

'Nu solicitam bani concreti, este un acord din acesta preventiv, pentru a evita derapajele in viitor ale Romaniei si de a nu cadea din nou in patima populismului, asa cum s-a cazut in 2008. Nu am discutat despre niciun fel de suma si, repet, acest acord este unul preventiv. In cazul in care va fi nevoie, sa putem apela. Dar scopul principal al viitorului acord, daca se va incheia, pentru ca aceasta decizie nu a fost luata inca in totalitate, va fi scopul preventiv si de a evita ca in plan intern sa se mai ia decizii contrare intereselor tarii, din punct de vedere economic', a declarat premierul.

 

sursa: capital.ro