Crin Antonescu: La intalnirea cu PSD si PC vom aborda subiectul unei aliante, dar nu vom ajunge la o concluzie

Data publicarii: 13-12-2010 | Politica

La intalnirea de luni cu PSD si PC va fi abordat subiectul unei aliante a opozitiei parlamentare, dar nu se va ajunge la vreo concluzie, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al partidului.

Potrivit acestuia, liderii opozitiei au actionat deja pentru a limita actuala putere, fara o alianta care ar presupune "foarte multe lucruri in plus". 

El a precizat ca la intalnirea cu liderii opozitiei parlamentare de luni a convenit cu acestia sa discute chestiuni legate de tactica parlamentara, legate de programarea dezbaterii bugetului, de motiunea de cenzura la legea salarizarii unice. Vor fi abordate, totodata, chestiunile care marcheaza activitatea parlamentara a finalului de an. 

"Eu cunosc ipoteza, propunerea sau ideea pe care Victor Ponta si PSD o au despre construirea unei aliante intre partidele din opozitie si o sa intram si in acest subiect. Insa este foarte clar ca nu azi vom ajunge la o concluzie in privinta acestui subiect. Continui sa cred ca opozitia parlamentara noi, PSD si PC am actionat, pe parcursul acestui an foarte hotarat, cu toata determinarea, in incercarea de a combate, de a limita actuala putere fara sa avem prin aceasta o alianta care presupune foarte multe lucruri in plus", a spus liderul PNL. 

Conducerea PSD a primit un mandat din partea Biroului Permanent National al formatiunii, de a propune la intalnirea de luni, de la ora 14.30, cu PNL si PC, in mod clar si asumat, un pact de necolaborare "sub nicio forma" cu Traian Basescu, cu guvernul Boc si cu PDL, dar si un mandat de a deschide discutii concrete pentru realizarea unei 'opozitii unite si a unei gandiri pentru a salva Romania din situatia in care se afla'. 

Propunerea, lansata de presedintele PSD, a primit un vot favorabil din partea colegilor din conducerea formatiunii. 

Liderul PSD a mai spus ca pe ordinea de zi a BPN se mai afla stabilirea pozitiei social-democratilor fata de Legea bugetului de stat, Legea salarizarii, Legea Educatiei, dar si Ordonanta 50. 

Sursa: AGERPRES