Fiscul din Arad a suplimentat echipele care recupereaza datoriile de la contribuabili

Data publicarii: 14-12-2010 | Finante-Banci
Conducerea Directiei Generale a Finatelor Publice Arad a suplimentat, in aceasta luna, echipele care se ocupa cu recuperarea datoriilor contribuabililor, pentru a incheia anul cu incasari cat mai mari la bugetul statului, transmite corespondentul NewsIn.

In acest sens, pe langa executorii fiscali din cadrul tuturor Administratiilor Finantelor Publice care se ocupa in permanenta cu recuperarea datoriilor contribuabililor, au fost constituite suplimentar 25 de echipe operative cu personal din cadrul Activitatii de Inspectie Fiscala si alte 5 echipe de la Garda Financiara.

"Derularea si intensificarea masurilor de executare silita reprezinta o prioritate in activitatea Directiei Generale a Finantelor Publice Arad. In acest sens, cu toate ca suntem constienti de greutatile financiare prin care trec multi agenti economici suntem obligati sa intreprindem toate masurile de executare silita in vederea recuperarii datoriilor pe care agentii economici le-au inregistrat la bugetul general consolidat al statului. Motivul este simplu, deoarece de buna colectare a veniturilor depind proiectele de investitii, finantarea sistemului sanitar, de invatamant, protectia sociala" a declarat, luni, Marius Draganescu, directorul Directiei Generale a Finatelor Publice Arad.

Draganescu a mai adaugat ca, la nivelul institutiei pe care o conduce, si-a propus diminuarea cheltuielilor cu utilitatile si serviciile prin responsabilizarea personalului si rationalizarea resurselor, astfel incat sa nu se ajunga la imposibilitatea achitarii facturilor catre prestatorii de servicii. "Rezultatele sunt pozitive, pana acum inregistrandu-se diminuarea cheltuielilor fata de anul trecut cu 60.000 lei la consumul de energie electrica si servicii de telefonie. De asemenea, au scazut considerabil cheltuielile cu serviciile postale, respectiv cu 1.000.000 de lei, mai cu seama datorita listarii si transmiterii somatiilor prin Unitatea de Imprimare Rapida din cadrul MFP, situata la Ramnicu Valcea", a mai precizat Draganescu.

 

NewsIn