BUCURESTIUL. Orasul cu 29 Lamborghini, 102 Ferrari si peste 1.000 de Porsche

Data publicarii: 15-12-2010 | Auto
Intr-un oras precum Bucurestiul, un loc de parcare este tot mai greu de gasit, mai ales cand ai o masina mare, fie limuzina, fie SUV. In medie, la fiecare loc de parcare exista zece soferi care si-l disputa. Asta pentru ca, potrivit estimarilor, in Bucuresti peste 1,7 milioane de soferi au la dispozitie doar 188.090 locuri de parcare de resedinta si publice. Datele oficiale arata ca in Capitala sunt inmatriculate 1,2 milioane de masini, la care se adauga alte 500.000 de masini care tranziteaza zilnic Bucurestiul.

Cele mai mari probleme le au, de regula, posesorii de masini mari, care datorita dimensiunilor greu se pot incadra in locul standard de parcare. Este drept ca, data fiind perceptia de om cu greutate a posesorului, si cei care gestioneaza locurile de parcare tind sa le dea prioritate in ocuparea acestora.
publicitate

20.000 de masini de fite

Cum arata lista limuzinelor cu motoare mari sau a SUV-urilor si Jeep-urilor din parcarile supraaglomerate a Capitalei? Iata cateva repere despre cele aproape 20.000 de mii de masini de "fite", puse la dispozitie din baza de date a Directiei Regim Permise si Certificate de Inmatriculare a Ministerului de Interne. Mentionam ca sunt avute in vedere doar masinile cu o capacitate cilindrica foarte mare, care depaseste 3.000 de centimetri cubi. Nu au fost incluse, deci, numeroase alte SUV-uri precum Hyundai Santa Fe sau Kia Sorento - de ordinul catorva mii, in parcul auto al Capitalei.

 

citeste mai mult: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: