Care sunt joburile de viitor in Occident si cum difera de cele din Romania

Data publicarii: 15-12-2010 | HR/Cariere

 Lista celor mai bune cariere pentru anii viitori in Occident difera intr-o oarecare masura de profesiile cautate in Romania.

In timp ce anumite domenii sunt abia la inceput la noi, in Europa de Vest si in  SUA acestea au ajuns la maturitate si fac loc unor profesii noi.

Cele mai dinamice joburi in SUA vin din domeniile stiinta-tehnologie, financiar-bancar, sanatate, educatie si servicii creative, potrivit portalului money.usnews.com.

1. Stiinta-tehnologie. Specialistii cei mai cautati anul viitor in Occident vor fi inginerii biomedicali, tehnicienii in stiintele mediului, meteorologii, hidrologii, arhitectii de sisteme IT si analistii software.

2. Domeniul medical. Pe langa medici, dentisti si asistente, vor fi la cautare anul viitor antrenorii de fitness, maseurii, terapeutii ocupationali, psihologii scolari, laborantii, radiologii si veterinarii.

3. Joburi creative. Printre slujbele apreciate in Occident se numara cele de editor video, technical writer, artist multimedia, creator de jocuri pe calculator, manager de casino.

4. Servicii sociale. In timp serviciile sociale au intrat in regim de austeritate la noi, in SUA sunt la mare cautare urmatoarele specializari: asistent social, profesor nevoi speciale, terapeut marital, mediator juridic, urbanist, specialist in managementul situatiilor de urgenta.

citeste integral: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: