Noua lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor pune PAID in competitie cu ceilalti asiguratori

Data publicarii: 15-12-2010 | Finante-Banci
Deputatii au votat in noiembrie un amendament la legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, care spune ca proprietarii care s-au asigurat individual impotriva daunelor produse de cutremure, inundatii si alunecari de teren nu trebuie sa mai cumpere si o polita obligatorie. CSA spune ca modificarea legii va afecta sustenabilitatea programului de asigurare impotriva catastrofelor, de cealalta parte amendamentul fiind vazut ca o revenire la normalitate.

Adoptarea noii legi privind asigurarea obligatorie a locuintelor, care exclude din sistemul de asigurare impotriva catastrofelor naturale a proprietarilor care au cumparat o polita facultativa, inseamna revenirea la normalitate si nu va afecta semnificativ acest program, sunt de parere brokerii de asigurari, precum si companiile care nu pot sa vanda asigurari obligatorii pentru ca nu sunt actionari ai companiei care emite aceste polite.

"Este foarte bine ca exista un minim de asigurare pentru locuinte pe care trebuie sa o incheie fiecare cetatean.

Daca cineva are o asigurare facultativa nu exista niciun motiv pentru care sa mai intervina si o asigurare obligatorie", spune Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).

Contactati de ZF, reprezentantii PAID nu au comentat pana la inchiderea editiei. Miza discutiei sunt cele doua milioane de locuinte asigurate in prezent prin polite facultative.

Deputatii au adoptat luna trecuta un amendament la legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, care spune ca proprietarii care si-au asigurat casele printr-o polita facultativa nu mai trebuie sa cumpere si o asigurare obligatorie. Legea a fost promulgata in noua forma la inceputul saptamanii de presedintele Traian Basescu.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: