OUG 50 nu se va mai aplica pentru creditele in derulare, ci doar la creditele noi

Data publicarii: 15-12-2010 | Finante-Banci
Deputatii din Comisia de buget-finante au hotarat ca prevederile OUG 50 sa nu se aplice pentru creditele in derulare. Au votat pentru aceasta propunere cei de la PDL si UDMR.

Deputatii din Comisia de Buget, Finante, Banci au aprobat modificarea articolului 95 din OUG 50 astfel incat prevederile ordonantei sa nu se aplice contractelor aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ.

Potrivit NewsIn, articolul 95 din OUG 50 arata ca "prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica contractelor in curs de derulare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu exceptia dispozitiilor articolelor 66-69 si, in ceea ce priveste contractele de credit pe durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, a dispozitiilor art. 50-55, art, 56 alin(2),art 57 alin (1) si (2), art. 66-69, art 70-71 si art 37 alin 1 din prezenta ordonanta de urgenta".

Amendamentul a trecut cu 15 voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri. Deputatii PDL si UDMR au votat pentru amendament, iar cei PSD si PNL impotriva
De asemenea, art. 37 alin 1 a fost modificat in sensul in care perioada de intarziere a platii ratelor la credit a fost majorata la 45 de zile.

Ordonanta 50/2010 a intrat in dezbaterea Comisiei de buget, finante si banci din Camera deputatilor in sedinta din 10 noiembrie, potrivit money.ro. Dezbaterile s-au dovedit a fi mult mai dificile, astfel ca dupa mai bine de o luna de la acel moment legea nu a plecat inca la votul din plen.

 

sursa: realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: