Sase ministere au primit 1,22 miliarde lei din Fondul de rezerva bugetara al Guvernului

Data publicarii: 16-12-2010 | Politica
Guvernul a alocat miercuri 1,22 miliarde de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru sase ministere: Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Finantelor Publice, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.


Aproape jumatate din suma - 593 milioane lei - este destinata platii arieratelor in domeniul Transporturilor, a precizat Muntean, la finalul sedintei saptamanale a Guvernului. Ministerul Transporturilor a primit 550 de milioane de lei din fondul de rezerva pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile, in unele cazuri chiar de un an, catre operatorii de transport rutier. Suma de 64,016 milioane lei va fi achitata operatorilor de transport care au oferit servicii pensionarilor, studentilor si elevilor, care beneficiaza de facilitati la transportul public, 42,534 milioane lei au fost alocati pentru reparatii la metrou, iar 241 milioane lei vor fi achitati pentru intretinerea infrastructurii rutiere constructorilor care au lucrat cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

De asemenea, va fi achitata suma de 115 milioane lei constructorilor care au lucrat pentru CNADNR pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor nationale, iar Ministerul Transporturilor a mai primit 43 milioane lei pentru operatorii si constructorii care au reabilitat drumuri de cale ferata.

Ministerul Mediului a primit 68 de milioane lei pentru plata unor datorii, iar pentru MDRT a fost alocata suma de 71 milioane lei, din care 47 milioane lei pentru plata primei de la stat tinerilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii de locuinte, iar cu 24 milioane lei a fost suplimentat programul ANL.

MAI a primit din fondul de rezerva 187 milioane lei pentru plata unor obligatii, iar Ministerul Apararii - 16,286 milioane lei pentru plata unor obligatii aferente anului 2010, a spus Ioana Muntean.

Sursa: AGERPRES.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: